sâmbătă, 22 august 2015

Si marii afaceristi din Iasi ar fi invidiosi pe el! Uite ce conace boieresti si-a tras viceprimarul - GALERIE FOTO



• Casele construite de familia viceprimarului par adevarate conace boieresti imprejmuite cu ziduri inalte de aproape trei metri • Intinse pe suprafete impresionante din mult ravnita zona Bucium, aceste conace au insemnat o cheltuiala impresionanta, care pare imposibila la un salariu de nici 3.000 lei, atat cat primeste viceprimarul orasului • Impresionantele cladiri au fost construite intr-un timp record, sunt dotate cu piscina, jacuzzi, teren de tenis, foisor si o casa speciala pentru servitori

Viceprimarul orasului Pascani pare sa fie unul dintre cei mai instariti oameni din Iasi, mai ales la numarul de case. Vasile Axinte, totodata si vicepresedintele PSD Pascani, se bucura de doua constructii impresionante ridicate in timp record pe dealul Bucium. Sunt adevarate conace boieresti tinand cont de constructiile grandomanice inconjurate cu ziduri groase si inalte de aproape trei metri dupa care nu se poate vedea aproape nimic.

Una dintre aceste impresionante vile se afla in Bucium, imediat ce intri pe drumul spre Pietrarie. Cu doua niveluri, mansarda si demisol foarte inalt, casa are in dotare nu mai putin de trei garaje, si mai toate utilitatile de lux, inclusiv jacuzzi, piscina si teren de tenis. Vila este construita pe un teren intins pe cateva hectare, are livada si chiar o a doua casa construita pentru servitori, asa cum se proceda pe vremea boierilor. Numai gardul, care a inghitit materiale de constructie cat pentru alte trei case asemanatoare, are o lungime de cateva sute de metri. Domeniul e atat de intins, incat se poate vedea cu usurinta chiar si din satelit, in timp ce cladirile vecine nu se observa. Viceprimarul Vasile Axinte a avut mai multe probleme cu legea de-a lungul timpului si se pare ca impresionanta cladire apare in acte pe numele logodnicului fiicei sale, Lucia Maria Axinte.

Doua conace construite in zone de lux

Cea de-a doua vila pare identica cu prima si se afla la distanta mica una de cealalta. Ca si in primul caz, domeniul intins pe cateva hectare nu este trecut in actele oficiale pe numele viceprimarului Axinte, ci pe fiica acestuia - Lucia Maria. Terenul este de dimensiuni asemanatoare, asa cum este si zidul de beton care ingradeste tot terenul. Aceasta cladire a fost ridicata pe strada Ciprian Porumbescu din dealul Bucium. Acolo, alesul local se bucura de un domeniu de vis, cu doua cladiri tip vila. Aceasta constructie nu este inca finalizata, fiind inca in stadiul finisajelor. "E doar o casa obisnuita, nu e atat de mare cum credeti. Are trei camere micute la etaj si un living jos. Terenul are 3.000 de metri patrati, atat. E o casa la rosu, inca mai trebuie facute multe la ea", a spus Vasile Axinte. Referitor la vila din Pietrarie, edilul din Pascani a negat faptul ca i-ar apartine.

Citeste si: Aceste dezvaluiri dinamiteaza o afacere de milioane de euro! Totul s-a facut pentru vila din Bucium a viceprimarului - FOTO

Viceprimarul Vasile Axinte, totodata si vicepresedintele PSD Pascani, are un salariu de aproape 34.000 lei pe an, adica mai putin de 3.000 lei pe luna. Cu toate acestea, edilul duce o viata de lux care ar starni invidia multor milionari in euro. Chiar si in aceasta situatie, edilul de Pascani s-a facut de ras printre vecini dupa ce a refuzat sa contribuie cu cota-parte la reteua de aductiune a apei din zona. Practic, localnicii au facut din banii lor reteaua, iar cei care voiau sa se branseze, trebuiau sa contribuie cu o suma de circa 2.500 lei. Chiar daca vecinii i-au batut obrazul, Vasile Axinte s-a conectat la retea fara sa plateasca un leu noilor vecini din strada Ciprian Porumbescu. Asta s-a intamplat la scurt timp dupa ce ApaVital a reusit sa preia aglomerarea urbana Pascani, intelegere la care Vasile Axinte a fost un sustinator inversunat.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 
Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu