duminică, 1 noiembrie 2015

Dependenta de calculator

Lucrez de 15 ani ca medic in scoli. Lucrez cu si pentru aproape 3000 de copii, adolescenti si tineri. Daca se mai adauga familiile si dascalii acestora, lucrez intr-un univers uman destul de mare si divers.
Sunt predispusa la comunicare intensa in conditiile unui asemenea loc de munca si in conditiile vremurilor actuale, cand nevoia de informatie si comunicare aproape ca ne depaseste posibilitatile fizice, umane, ale fiecaruia dintre noi. De aceea PC-ul conectat la internet poate fi o binecuvantare care ne poate usura munca.
Cum s-ar spune in provocarea la care incerc sa raspund acum, prin acest articol: "Ce ne-am face noi fără PC-uri? Nu ar mai exista această competiție. Dar ce s-ar face un PC fără o sursă? Nu ar funcționa."... Este adevarat. Si nu ar exista doar aceasta competitie ci si viata si activitatea noastra de zi cu zi in conditiile in care suntem napaditi de informatie si suntem condamnati sa comunicam.
In aceasta provocare venita de la magazinul MarketOnline.ro, suntem gata să-i cunoaștem mai bine pe cei de la FSP – Fortron, producători de „inimi” pentru PC-urile noastre. De la acest producator de surse FSP vin spre noi o mare diversitate de oferte componente, sub forma de promotii componente si reduceri componente la care nu putem rezista decat cu mare greutate.
Parca si vad o discutie intre componentele propriului PC, cuibarite in intimitatea unei carcase:
sursaFSP
Mouse-ul exasperat se aude aproape urland: Sunt exasperat. Nu mai pot sa-mi misc cursorul de colo-colo pe tot ecranul monitorului dupa cum vor muschii degetelor care ma misca. Simt ca intepenesc.
Tastatura da o replica taioasa aproape instantaneu: Tu te vaicaresti? Tastele mele parca se misca in galop. Ce naiba? Parca suntem la un festival rock. Literele vor sa se succeada pe ecranul monitorului insirandu-se in cuvinte, cuvintele alcatuind fraze, una dupa alta. De unde mai vin ideile astea ce se cer puse in cuvinte?
Monitorul urla disperat: Simt ca mi se blocheaza imaginea. ca ingheata totul pe ecran. Parca prea multe imagini se cer deschise dintr-o data. Se trece rapid de la o imagine la alta si ma tem ca nu mai pot face fata.
Dragul meu calculator! Nu vreau sa te stresez inutil. Vreau sa ma ajuti cat poti de mult sa aflu lucruri noi si sa impartasesc si altora propriile mele idei. Ca sa ma ajuti cat mai bine as vrea sa iti ofer conditii cat mai bune de lucru: surse de energie puternice si componente iuti si rezistente. Simt ca ai mare nevoie de ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu