duminică, 2 octombrie 2016

Black Tie

E toamna. Toamna in toata splendoarea ei. E toamna si odata cu ea se intensifica organizarea de evenimente importante. De la nunti la dineuri oficiale, de la simpozioane pana la congrese si conferinte, toate impun o provocare obligatorie: tinuta impecabila si eleganta ce tine de o prestatie deosebita. Daca in perioada verii se poate gasi usor o tinuta adecvata, provocarea vine abia in lunile mai reci de toamna, cand temperatura scade din ce in ce mai mult sub 20 si chiar sub 15 grade. Ținuta dedicată unui eveniment important poartă și denumirea de Black Tie, iar în ultima vreme aceasta este purtată fie respectând 100% regulile impuse de numele acesteia, fie adaptând-o, dar păstrându-i caracterul elegant.
 Clasic sobru sau chic reinventat? Cum sa alegem varianta de tinuta? Indiferent de stilul ales, trebuie pastrate caracteristicile vestimentare generale.
Un articol vestimentar important este rochia: rochii de seară, rochii elegante, rochii negre, trebuie asortate la o pereche de pantofi adecvati, fie ca este vorba de pantofi cu toc, pantofi stiletto, pantofi de dans, pantofi eleganți. Nu trebuie neglijate nici accesoriile: o poseta eleganta si niste bijuterii discrete, dar bine asortate.
Barbatii trebuie sa adopte aceeasi tinuta impecabila: costum sau simplu sacou sau o haina eleganta, plus un palton elegant, daca vremea este rece. Sa nu uitam camasile:  cămăși elegante, cămăși albe, cu maneca lunga, depasind putin maneca sacoului, accesorizate cu o pereche de butoni eleganti. Sa nu uitam nici de perechea de pantofi eleganti care sa se potriveasca perfect la costum. Si nu trebuie sa lipseasca o cravata neagra, care sa completeze tinuta impecabila a domnilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu