marți, 15 noiembrie 2016

Wu Xing știe!


Tot la fel stă treaba și cu Pachețelele de primăvară. Nu te aștepta să găsești înăuntrul lor o pășune plină cu flori proaspete de primăvară și albinuțe și miros de iarbă. În cultura chineză, „Sărbătoarea Primăverii” e cea mai importantă sărbătoare și marchează trecerea în noul an chinezesc. Pachețelele de primăvară sunt specifice și nelipsite din meniul acestei sărbători.
Cât despre Urechile de lemn, să fie oare posibil ca lemnul să aibă urechi și să și audă cu ele? Sau…? Orice e posibil. Multe dintre denumirile preparatelor chinezești sunt confuze, te duc cu gândul către tărâmuri ciudate, însa, odată ce ajungi să înțelegi motivul pentru care sunt gătite, ingredientele din care sunt făcute, felul în care arată, totul devine clar, evident și original.
Wu Xing știe toate aceste secrete și dedesubturi ciudate ale bucătăriei chineze. Wu Xing știe să prepare și să împacheteze zilnic cele mai gustoase Furnici în copac, cele mai proaspete Pachețele de primăvară și cele mai delicioase Urechi de lemn. Știe și te provoacă și pe tine să faci o călătorie către cunoașterea gusturilor, secretelor și misterioaselor cutume chinezești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu