vineri, 30 octombrie 2015

Directorul DSP Iasi a ajuns la urgente. Decizia doctorului Stafie i-a lasat masca pe toti

• Decesul unui angajat de la DSP Iasi, dupa ce a stat 8 ore in UPU, a provocat palpitatii directorului DSP Iasi • Dupa analiza raportului cerut de dr. Liviu Stafie medicilor de la Spitalul Sf. Spiridon, acesta a luat o decizie radicala • Managerul unitatii medicale este rezervat

Ieri, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) din Iasi a luat atitudine in urma decesului colegului Corneliu Barba, care a murit luni, 26 octobmrie, dupa ce a stat 8 ore in UPU la Spitalul Sf. Spiridon. Dupa ce a solicitat un raport privind modul in care s-a intervenit in cazul pacientului Barba, directorul DSP Iasi a gasit o solutie pentru ca bolnavul sa nu mai fie obligat sa astepte chiar si 12 ore, daca nu si mai mult, pentru un diagnostic, rezultatul analizelor sau pentru a ajunge in clinica unde trebuie internat. In urma analizarii raportului intocmit de medicii sefi de la UPU si Clinica ATI, unde Corneliu Barba a ajuns dupa 8 ore si in scurt timp a decedat, seful DSP a precizat ca au fost semnalate o serie de deficiente.

"Ca urmare a decesului colegului Corneliu Barba, conducerea DSP a solicitat un punct de vedere informat si documentat de la Spitalul Sf. Spiridon. Prin urmare, conducerea spitalului ne-a oferit astazi (ieri-n.r.) informatii cu privire la circumstantele care au condus la deces. Datele preliminare nu incrimineaza serviciile medicale oferite de UPU Spiridon, dar au fost semnalate o serie de deficiente in ceea ce priveste timpii de asteptare si stationare din unitatea respectiva. In acest sens a fost constituita o comisie de control condusa de dr. Eugen Popescu pentru verificarea si monitorizarea activitatii UPU Spiridon in perioada urmatoare, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa fie prezentat un raport final", a declarat Marius Voicescu, purtatorul de cuvant de la DSP Iasi. 

Solutia pentru decongestionarea UPU

Pentru a evita aglomeratia si orele de asteptare din UPU, dr. Liviu Stafie, directorul DSP Iasi a propus infiintarea unui centru de permanenta in cadrul Spitalului Sf. Spiridon, unde medici de familie cu competenta in rezolvarea urgentelor de gradul zero, majore, sa acorde asistenta medicala. "In continuare, Directia de Sanatate Publica isi arata disponibilitatea si sprijinul de a imbunatati asistenta medicala de urgenta de calitate. In acest sens, propune, pentru decongestionarea UPU Spiridon si pentru rezolvarea cazurilor care sunt urgente minore transportate cu ambulanta, infiintarea unui Centru de Permanenta in cadrul Spitalului Sf. Spiridon. In acest centru vor activa medici de familie care au competente in rezolvarea urgentelor medicale de grad zero", a precizat Marius Voicescu.

Spitalul Sf. Spiridon se confrunta cu o criza acuta de spatiu

Managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi nu a avut inca o discutie cu directorul Stafie privind aceasta propunere si, in momentul de fata, nu poate identifica un spatiu pentru infiintarea unui Centru de permanenta, deoarece unitatea medicala este intr-o criza acuta de spatiu. Dupa desfiintarea Spitalului de urgente Sf. Ioan, toate clinicile au fost transferate in cadrul Spitalului Sf. Spiridon, pe acelasi spatiu. De asemenea, in unitatea medicala exista deschise mai multe santiere de reparatii capitale si modernizare, cum ar fi cel din Clinica de chirurgie plastica.

"Nu am fost contactat de directorul DSP Iasi pentru a discuta despre infiintarea unui Centru de permanenta in spital. Nu vad unde am putea identifica un spatiu pentru o astfel de unitate. Spitalul Regional de Urgente Sf. Spiridon se confrunta cu o criza acuta de spatiu. In conditiile in care unitatea medicala este de tip multipavilionar, exista un deficit major de spatiu, dar voi vedea unde sa identificam o locatie. Este foarte greu din acest punct de vedere, mai ales ca in spital avem si santiere. Un Centru de permanenta poate functiona si in apropierea spitalului", a declarat ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu