luni, 26 octombrie 2015

Panica la UMF Iasi. Un sistem corupt, pe cale de a fi distrus



Astazi, 26 octombrie, sistemul care a dus la crearea celei mai corupte universitati din Europa, respectiv Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, ar putea fi lichidat definitiv. Dupa ce, saptamana trecuta, universitatea a fost implicata intr-un nou scandal, de aceasta data cu iz diplomatic, astazi unul dintre cei mai de seama ai Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, respectiv Gabriel Liviu Ispas, urmeaza sa fie prezent la sedinta Senatului UMF. Aceasta intalnire va avea loc la ora 15:00, principalul subiect de discutie vizand gasirea unui rector interimar si a unei rezolvari urgente cu privire la scandalurile de coruptie care parca nu se mai termina.


Surse din cadrul Ministerului sustin ca sefii de la Bucuresti sunt de-a dreptul socati de tacticile de coruptie generalizate din cadrul universitatii si astfel s-a dispus efectuarea unui control antifrauda, care sa contribuie la anihilarea retelei formata din cei care au distrus reputatia institutiei. Surse oficiale au confirmat si intalniri care au avut loc intre reprezentantii Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti si reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, pentru rezolvarea fraudelor de la UMF Iasi.


Dupa schimbarea oamenilor plantati in functii-cheie de Vasile Astarastoae, universitatea ar trebui sa revina la normal. Mentionam ca este singura universitate din Europa care ii are trimisi in judecata, pentru coruptie, atat pe rectorul ales prin vot (Vasile Astarastoae - n.r.), cat si pe rectorul interimar (Dragos Pieptu - n.r.). Intalnirile au fost organizate dupa ultimul scandal care a afectat grav reputatia institutiei, cand s-a descoperit ca zeci de studenti straini, declarati admisi in prima instanta si care au platit taxele de inscriere, au fost eliminati de pe liste, dupa ce li s-au modificat ilegal punctajele obtinute.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu