vineri, 30 octombrie 2015

Unul dintre cei mai apreciați interpreți ai lui Beethoven, pianistul german Alexander Schimpf, pe scena Salii Thalia

Unul dintre cei mai apreciați interpreți ai lui Beethoven, 
pianistul german Alexander Schimpf, pe scena Salii Thalia 

Alexander Schimpf – pianist remarcabil, unul dintre cei mai apreciați interpreți ai lui Beethoven, caștigatorul Concursului Internațional de Pian din Cleveland SUA, in 2011, cu o bogata cariera internaționala.
„Ne bucuram sa il avem alaturi de noi la Sibiu pe Alexander Schimpf, unul dintre cei mai de succes pianiști contemporani, primit cu aplauze pe cele mai importante scene ale lumii, un artist care a avut drept parteneri de muzica de camera, de-a lungul timpului, nume sonore, precum violonistul Christian Tetzlaff, violoncelistul Julian Steckel, American String Quartet sau Armida String Quartet. Beethoven in interpretarea lui Alexander Schimpf va fi, cu singuranța, una dintre intalnirile memorabile din istoria Festivalului Internațional Clara Haskil!” (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului)
Cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil: 26 octombrie – 2 noiembrie, Sala Thalia / Bilete, prin www.bilet.ro și la Casa de Bilete a Salii Thalia, www.clarahaskil.ro


Dupa 3 zile de succes, in care iubitorii de muzica clasica din Sibiu au avut ocazia sa-
​i
 intilneasca pe
violonistul Ștefan Tarara și pianiștii Cristian Budu, Mauro Lo Conte și Volodymyr Lavrynenko,
​​
​astazi, ​
vineri, 30 octombrie,
incepand cu
​​
ora 20.30
, unul dintre cei mai importanți pianiști contemporani va urca pe scena Salii Thalia. Este vorba despre
​​
Alexander Schimpf
– pianist remarcabil, unul dintre cei mai apreciați interpreți ai lui Beethoven, caștigatorul Concursului Internațional de Pian din Cleveland SUA, in 2011, cu o bogata cariera internaționala.

Programul serii include
​​
lucrari de Johannes BRAHMS, Alexander SKRJABIN, Claude DEBUSSY și Ludwig van BEETHOVEN
„Ne bucuram sa il avem alaturi de noi la Sibiu pe Alexander Schimpf, unul dintre cei mai de succes pianiști contemporani, primit cu aplauze pe cele mai importante scene ale lumii, un artist care a avut drept parteneri de muzica de camera, de-a lungul timpului, nume sonore, precum violonistul Christian Tetzlaff, violoncelistul Julian Steckel, American String Quartet sau Armida String Quartet. Beethoven in interpretarea lui Alexander Schimpf va fi, cu singuranța, una dintre intalnirile memorabile din istoria Festivalului Internațional Clara Haskil!” (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului INternațional Clara Haskil)

ALEXANDER SCHIMPF s- a nascut in Germania, in 1981. A studiat inițial pianul cu Wolfgang Manz in Hanovra și, ulterior, cu Winfried Apel, la Musikhochschule Dresden, precum și cu Bernd Glemser, in Würzburg. Pianiștii Cécile Ousset și Janina Fialkowska au jucat ,de asemenea, un rol important in dezvoltarea sa artistica.
A fost invitat sa concerteze atat in Germania, cat și in Franța (Auditorium du Louvre și Salle Cortot din Paris), Italia, Austria, Elvetia, Polonia, Anglia, Rusia, dar și in America de Sud, in repetate randuri. Alexander Schimpf și-a facut debutul la Carnegie Hall, in decembrie 2011, și de atunci a concertat frecvent in SUA: a susținut recitaluri in Cleveland, Indianapolis, Boston, Chicago, Washington DC. Angajamentele sale din Europa in ultimile sezoane au inclus apariții ca solist cu Orchestra Teatrului Mariinsky Sankt-Petersburg, Junge Deutsche Philharmonie, Filarmonica din Dresda, Orchestra Filarmonica din Praga, și „Orchestra Beethoven” din Bonn.
De-a lungul ultimilor ani, cariera pianistului Alexander Schimpf a luat amploare datorita caștigarii unui numar impresionant de concursuri internaționale: Premiul I la German Music Competition (o distincție pe care niciun pianist nu o caștigase timp de 14 ani), Premiul I la Concursul Internațional Beethoven de la Viena din 2009 și, de asemenea, Premiul I la Concursul Internațional de Pian din Cleveland (SUA), ediția 2011. Performanța sa in runda finala la Severance Hall cu renumita Orchestra Cleveland a fost primita cu standing ovation și a fost onorata cu Premiul Publicului. De atunci, Alexander Schimpf a concertat in sali importante, precum Konzerthaus Viena, Konzerthaus din Berlin, Zankel Hall Carnegie Hall din New York, Sala de concerte Marinsky din Sankt-Petersburg, Sala Mare „Alte Oper” din Frankfurt și Filarmonica München.
Alexander Schimpf a colaborat cu parteneri de muzica de camera prestigioși printre care violonistul Christian Tetzlaff, violoncelistul Julian Steckel, „American String Quartet” și „Armida String Quartet”.
Lansat in anul 2009, primul sau CD a fost co-produs de Deutschlandradio Kultur și Casa de discuri Genuin; a doua sa inregistrare – ca artist exclusiv al casei de discuri OEHMS Classics – include lucrari de Ravel, Scriabin și Schubert și a fost lansat in ianuarie 2013. Ce de-al treilea CD, care prezinta lucrari de Brahms, Debussy și Beethoven, a fost lansat in ianuarie 2015.
In noiembrie 2013, Alexander Schimpf a fost recompensat cu Premiul de stat bavarez pentru promovarea Artelor din München.

Editia a doua a Festivalului Internațional de Muzica Clasica „Clara Haskil” va avea loc in perioada 26 octombrie -  2 noiembrie, in Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, fiind primul proiect de talie internaționala din Romania care onoreaza memoria legendarei pianiste de origine romana. 
Una dintre suprizele celei de a II-a ediții ale Festivalului Internațional de Muzica Clasica Clara Haskil o reprezinta deschiderea proiectului inspre zona lecturilor publice. Maia Morgenstern va citi pagini din corespondenta dintre doi mari muzicieni: Clara Haskil si Dinu Lipatti. Un concert-lectura care iși propune sa ilustreze una dintre cele mai frumoase si indelungate prietenii care s-au legat vreodata intre doi artiști de talie internaționala, in ciuda diferentei de varsta. In ceea ce priveste muzicienii invitati, ei sint, ca si la editia intai, nume dintre cele mai sonore in lumea muzicii clasice:  pe linga Orchestra Simfonica Bucuresti, dirijata de Tiberiu Soare si Cvartetul Arcadia, vor mai urca scena Filarmonicii din Sibiu: Cristian Budu, Stefan Tarara, Maoro Lo Conte, Volodymyr Lavrynenko, Alexander Schimpf si Alina Azario. Festivalul a luat nastere la inițiativa pianistei Alina Azario.
FICH este un proiect cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primaria Municipiului Sibiu.


-- 
str. Constantin Rădulescu-Motru 16, 
bl. 21, ap. 201, sector 4, Bucureşti
0722-609.478

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu