marți, 21 februarie 2017

„De ce elevii din învățământul liceal beneficiază de tarif redus doar cu 50%, pentru transportul feroviar?”

„De ce elevii din învățământul liceal beneficiază de tarif redus doar cu 50%, pentru transportul feroviar?”

leoreanu transport elevi„Salut inițiativa guvernamentală în ceea ce priveşte acordarea facilităţilor de transport feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, considerând această măsură a fi binevenită. Însă, după analiza normelor metodologice de aplicare m-am simţit obligat să trimit o interpelare scrisă către Ministrul Transporturilor, deoarece, spre deosebire de studenţi, care beneficiază de o reducere integrală a costului, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază doar de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern.
Am solicitat, din partea ministerului de resort, răspuns la următoarele întrebări:
1. Care sunt motivele pentru care elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus doar cu 50%?
2. Care sunt soluţiile eficiente pe care le veţi propune, sper în cel mai scurt timp posibil, pentru ca şi această categorie din cadrul programului de învăţământ din România să beneficieze de reducerea integrală pentru transportul feroviar!” – deputat PNL Laurențiu Leoreanu.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu