joi, 16 februarie 2017

Important! În atenția salariaților din Neamț!

Important! În atenția salariaților din Neamț!

in atentia salariatilorIn Monitorul Oficial nr. 114/10.02.2017 a fost publicata Decizia nr.37/07.11.2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in care s-a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Iaşi - Secţia litigii de muncă şi asigurări sociale în Dosarul nr. 7.726/99/2014, privind pronunţarea unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă, stabileşte că:
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 16 alin. (1) şi art. 57 alin. (5) şi (6) din Codul muncii, combinat cu art. 211 lit. b) din Legea nr. 62/2011, art. 35 din Codul de procedură civilă şi art. 6 din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului, în ipoteza neîndeplinirii de către părţi a obligaţiei de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă, persoana fizică care a prestat muncă pentru şi sub autoritatea celeilalte părţi are deschisă calea acţiunii în constatarea raportului de muncă şi a efectelor acestuia şi în situaţia în care respectivul raport de muncă a încetat anterior sesizării instanţei.
Intr-un cuvant, aceasta decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, inlesneste calea salariatului, care a prestat activitate fara a avea incheiat contract individual de munca in forma scrisa, de a solicita in instanta( printr-o actiune in constatare) recunoasterea raportului juridic de munca care a incetat anterior sesizarii instantei, raport similar cu cel care a introdus o astfel de actiune chiar in perioada derularii raportului de munca, ne informează ITM Neamț.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu