joi, 23 februarie 2017

Mesaj din Spania: „Am semnat deja două acorduri de parteneriat în folosul comunității romașcane!”

Mesaj din Spania: „Am semnat deja două acorduri de parteneriat în folosul comunității romașcane!”

micu in spania 1Pe 7 februarie 2017, primarul Lucian Micu a semnat Acordul de parteneriat în cadrul proiectului Enerselves - pentru autonomia energetică a clădirilor, finanțat prin Programul de Cooperare Interregională INTERREG EUROPE. Liderul acestui proiect este Agenția pentru Energie a Regiunii Extremadura din Spania, iar în proiect Romanul este partener, alături de agenții locale similare din Suedia, Polonia, Malta și Italia.
Ca urmare a semnării acestui Acord, primarul Lucian Micu participă la o primă întâlnire a grupului de lucru, programată pe 22 și 23 februarie la Agenţia pentru Energie a Regiunii Extremadura din Spania.
Enerselves urmărește să implementeze măsuri prin care să se asigure autonomia energetică și creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale, a celor publice și a sistemelor de iluminat public, prin utilizarea de fonduri europene nerambursabile.micu in spania 2
Prima zi de întâlnire cu partenerii municipiului Roman în programele conservării energiei durabile din Spania, Suedia, Malta, Polonia și Italia a însemnat și prezentarea unor modele de bune practici. Am convingerea că și noi, în orașul nostru, cu răbdare și pricepere, putem crea strategii care să aducă beneficii comunității pe termen lung. Am semnat deja două acorduri de parteneriat, unul privind dezvoltarea de politici pentru încurajarea autonomiei energetice a clădirilor, iar cel de-al doilea privind sprijinirea autorităților publice locale să elaboreze strategii integrate în domeniul energiei durabile. Vă voi ține în permanență la curent cu pașii concreți pe care municipalitatea îi va face în implementarea acestor proiecte”, precizează din Spania primarul municipiului Roman Lucian Micu.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu